21 Nisan 2010 Çarşamba

Tembel Esra...



Tembel bir kadın oldum çıktım ben. Eskiden ne hızlı iş bitiriciydim her işe yetişir kısa sürede hallederdim. Hamilelikten sonra üzerimden atamadığım bir tembellik çöküverdi. Bu arada da anneme bakıp onun bitmek bilmeyen enerjisine ve sabrına gıpta ediyorum. Bu sene bahar yorgunluğu erken mi çöktü üzerime nedir?

Sanki artık ne evime ne kendime ne eşime yetişemiyorum he bide oğlum var tabi.
Kendimi toparlayamıyorum bir türlü

Bir yerden başlamam lazım artık. Ev de dağ gibi çamaşırım birikti. Temizlik yapmam gerekiyor hee öyle bahar temizliği falan değil günlük işler. Kısmetse ev alıp taşınacağız asıl büyük temizlik o zaman olacak giyilmeyen kullanılmayan tüm eşyalar bir bir elimden geçecek. Daha 1 sene evvel hamile kalmamdan önce gene çalışıyordum, evime,işime,eşime ve kendime yetiyordum.Sabah 8:30 da işe gelip akşam 21:00 de bile çıksam her yeri tip top yapıp 2-3 çeşit yemek hazırlayıp misafir ağırlıyordum.

Sanırım yaşlanıyorum şimdi değil misafir ağırlamak eve gidip hiç bişi yapmak gelmiyor içimden. Eski enerjimi aramıyor değilim. Ama eminim ki bu da geçecek gene inanılmaz aktif iş bitiren her yere yetişen Esra geri dönecek. Ben bir an önce yaz gelsin istiyorum. Kendimi yazlığa atıp güneşlenmek,yüzmek yazın güneşin kokusunu içime çekmek istiyorum. Galiba güneşli günler geri gelmeden bende kendime gelemeyeceğim. Ağırlaşmam ve isteksizliğimin bir nedeni de sanırım olan kiloma doğumdan sonra yapışan +15 kg.

Bana kalsa hemen sıkı bir diyete başlayacağım ama az da olsa halen emziriyorum. Sütümün azalması da canımı sıkıyor.

Ben enteresan bir tipim aslında . Balık burcuyum hatta yükselenim bile balık). Keyfime düşkün,hayalperest,dediğim dedik, istediğim olduğu sürede sürekli neşeli etrafını eğlendiren ama dediğim olmadığı an suratı 5 karış gezen biriyim. Bende memnun değilim ama böyleyim işte. Hmm şimdi düşündüğümde bu isteksizliğim ve tembelliğimin sebebini buluyorum.

Ev alma-taşıma olayımızın uzaması,kilo verememem,e bide kapalı güneşsiz havalar. Evet evet bunlar bi olsa eski enerjik keyifli Esra kesin geri gelecek.

Hemen bugün bir şeyler yapmaya başlayacağım .Her şey zamanla yerine oturucak. Birazdan Demiri aylık kontrole götürücem ve ordan alışverişe gidicem. Eve girdiğimde hemen yemek-temizlik çalışmalarına başlıcam, kendime çeki düzen vericem. Akşam da güzel bir masa hazırlayıp eşimle oğlumla güzel bir akşam geçiricem. Yazması bile bi enerji verdi sanki, kendi kendine motive böyle oluyormuş demek ki